Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

8 Μάρτη και στη Ρόδο!

Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι στον κατάλογο των κινητοποιήσεων για τις 8 του Μάρτη προστίθεται η Ρόδος! Ευχαριστούμε την Αγγελική, μαθήτρια στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου που επικοινώνησε μαζί μας και μπήκε αμέσως μπροστά στη μάχη!

Ακολουθεί το γράμμα που μας έστειλε:

«Έμαθα για την 8η Μάρτη από το facebook, επειδή ακολουθώ κάποιες σελίδες με τέτοιο περιεχόμενο. Αποφασίσαμε λοιπόν με μια ομάδα παιδιών να κάνουμε κι εμείς κάτι. Πιστεύουμε πως αυτό το θέμα μας αφορά όλους. Στο νησί μας ειδικά, όπου δολοφονήθηκε η φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, χρειάζεται να αναδειχτεί πιο πολύ σαν ζήτημα. Θέλουμε να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο, να δείξουμε ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα, ο σεξισμός και η βία κατά των γυναικών υπάρχουν. Να δείξουμε επίσης ότι από εμάς, από όλους μας, περνάει η αλλαγή για όλο αυτό.

Πρέπει να το παλέψουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Μπορεί να μας δυσκολέψει, μπορεί να μην εξαφανιστούν όλα τα προβλήματα από την αρχή. Αλλά πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και γι’ αυτό αξίζει ο αγώνας. Γι’ αυτό το λόγο επικοινώνησα με την Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη. Με σκοπό να προμηθευτούμε υλικά, που μας έφτασαν τη Δευτέρα, και να ενημερωθούμε για το τι οργανώνεται στις άλλες πόλεις και να πάρουμε ιδέες!

Από την Τρίτη σκοπεύουμε να βάλουμε αφίσες στο σχολείο μας, έξω από μεγάλα καταστήματα που περνάει πολύς κόσμος και να φτιάξουμε πανό. Θέλουμε να υπάρξει κάλεσμα από την ΕΛΜΕ και τους καθηγητές, αλλά ακόμα κι αν δεν προλάβουμε, είμαστε ήδη μια ομάδα μαθητών/τριών με έναν καθηγητή μας που ετοιμαζόμαστε να βγούμε την Κυριακή 8 Μάρτη στην πλατεία Κύπρου. Θα παίξουμε μουσική και θα μοιράζουμε το υλικό στους περαστικούς, με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε. Η Ρόδος μπαίνει κι αυτή στον χάρτη του παγκόσμιου ξεσηκωμού ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση!».

Αγγελική, Μουσικό Λύκειο Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου