Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Συνέντευξη Τύπου, Τρίτη 3 Μάρτη, 12 μες, Ρομάντσο


Την Τρίτη 3 Μάρτη δίνουμε συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι στον πολυχώρο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5). Ακολουθεί το δελτίο τύπου που στείλαμε στα ΜΜΕ:

«Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη»
Δελτίο Τύπου

8 Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών
Απεργούμε και διαδηλώνουμε
Συνέντευξη Τύπου, Τρίτη 3 Μάρτη, 12 μες, Ρομάντσο

Η «Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη» σας καλεί σε συνέντευξη τύπου την  Τρίτη 3 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον πολυχώρο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) εν όψει των απεργιακών διαδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών στις 8 Μάρτη στην Αθήνα και όλη τη χώρα.

Η «Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη», που πήρε την πρωτοβουλία για να μετατραπεί η περσινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε απεργία, πρωτοστατεί για την επιτυχία και των φετινών απεργιακών διαδηλώσεων, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει κύκλο δεκάδων εκδηλώσεων σε χώρους δουλειάς, πανεπιστημιακές σχολές και γειτονιές σε όλη τη χώρα.

Η συγκέντρωση της 8 Μάρτη στην Αθήνα θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ξεκινήσει με καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία. Συμμετέχουν οι «Αδέσποτες Σκύλες» με ένα νούμερο ειδικά αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, οι Ορίζοντες, οι Εξ Απροόπτου, η GingerEla. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα.

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις θα γίνουν ακόμα σε:
Θεσσαλονίκη - Άγαλμα Βενιζέλου 12μ
Γιάννενα - Περιφέρεια 12μ
Ξάνθη - Κεντρική Πλατεία 12μ
Πάτρα - Πλατεία Γεωργίου 12μ
Βόλος - Άγιος Νικόλαος 12μ
Χανιά - Αγορά 12μ
Ηράκλειο - Λιοντάρια 12μ

Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν:
Αργυρή Ερωτοκρίτου, Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη, μέλος του ΔΣ συλλ. εργαζ. Γεννηματά
Ζαννέτα Λυσικάτου, γιατρός, ΔΣ συλλ. εργαζ. Άγιος Σάββας
Βασιλική Χριστοπούλου, πρόεδρος σωματείου εργολαβικών Τραπεζών
Κατερίνα Θωίδου, συμβασιούχος ΟΑΕΔ
Λήδα Καζαντζάκη, πανεπιστημιακός
Μαρία Αμπελιώτη, εργαζόμενη Δήμου Αθήνας

Η επικαιρότητα της 8 Μάρτη ως ημέρας αγώνα και διεκδικήσεων είναι μεγάλη, όχι μόνο γιατί φέτος κλείνουν 110 χρόνια από την καθιέρωσή της, αλλά και γιατί όλες οι μάχες των γυναικών είναι ανοιχτές -από τις προσφύγισσες στο στρατόπεδο της Μόριας που παλεύουν για ελευθερία και τις γυναίκες στο Μανταμάδο που τους συμπαραστέκονται, μέχρι τις γυναίκες στη Νέα Υόρκη που αναμένουν στις 11 Μάρτη την ποινή του κατά συρροή βιαστή μεγαλοπαραγωγού του Χόλυγουντ, Γουάινσταϊν.

Web: kinisi8m.blogspot.com
FB: Κίνηση για μια απεργιακή 8 Μάρτη
Τηλ: 6996 244515, 210 5247584

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου